.

TJÄNA PENGAR ONLINE – HEMIFRÅN
30 ULTIMATA TIPS

Har du funderat på hur du kan tjäna pengar online, utan att behöva lämna soffan? Många har det, inklusive oss. Varesig om du letar efter ett heltidsjobb eller bara ett extraknäck på sidan om så är den här guiden för dig. Här går vi igenom 30 sätt som du kan använda för att tjäna pengar online.

Börja tjäna pengar online (/hemifrån)

Välj själv vad du vill göra & när du vill arbeta

Få möjlighet att tjäna mer än en standardlön

.

tjäna pengar online

”Jag vill inte tjäna pengar online” – har ingen någonsin sagt…

Om du har letat efter ett sätt att tjäna pengar online, ett extraknäck för att tjäna ett par extra tusenlappar, så har du garanterat funderat på att jobba med något du kan göra hemifrån.

Man kan jobba online på heltid, eller bara ha det som ett extraknäck för att tjäna några tusenlappar extra. Hursomhelst så finns det miljontals jobb man kan göra från soffan, och vi ska gå igenom några av dem.

I den här guiden så kommer vi att gå igenom:

Hur du kan börja tjäna pengar online
Vilka som kan tjäna pengar hemifrån
Vad som krävs för att börja göra det
Vilka fördelar (& nackdelar) det finns med att jobba hemifrån

Hur du kan tjäna pengar online

Äntligen, låt oss börja prata om hur du börjar.

Som vi redan gått igenom en miljon gånger, så finns det tusentals olika sätt att tjäna pengar online. Några av dem är:

1. Tjäna pengar online med dropshipping

tjäna pengar online med shopify

Dropshipping är ett koncept som kom redan på 50-talet (under ett annat namn), men det blev mer populärt runt 2006 och sedan dess har det bara växt mer och mer.

Vad är dropshipping? Dropshipping är när du startar en egen webbshop där du säljer prylar från en annan butik. Alltså bedriver du din helt egna online butik, men du behöver inte hantera lagret, ordrar eller frakten. Istället så löser den andra butiken det.

De flesta som börjar med dropshipping använder sig av Shopify.

På Shopify kan du skaffa en domän, starta upp din webshop, koppla den till en existerande butik och lägga ut produkter på din sida.

Hur startar man en lyckad dropshipping-butik? De flesta entreprenörerna som sysslar med dropshipping & därför tjänar pengar online använder sig av dessa strategier:

 • Starta Facebook ads
 • Betala influencers för att göra reklam för din produkt
 • Direkt meddela (DMa) potentiella kunder direkt och marknadsför din produkt.

2. Affiliate-marknadsföring

Affiliate-marknadsföring är ett grymt sätt att tjäna pengar online på.

I grunden så går det ut på att du får en affiliate-länk till ett annat företag, och därefter får du provision(%) på det som kunden köper om de gått via din sida.

Verkar det komplicerat? Titta på till exempel Compricer. Alla länkar på deras websida är affiliate-länkar. Om du letar reda på en produkt eller jämför exempelvis en hundförsäkring där så kan Compricer få 5% eller mer av det som du betalade för att du köpte produkten.

Det finns även oändligt med möjligheter för affiliate marknadsföring. Du kan tillexempel:

 • Starta en webbshop.
 • Bygga en jämförelsesajt.
 • Starta en sida med rabattkuponger.
 • Ha reklamlänkar på din blogg.

Men även så mycket, mycket mer.

Hur får man tag i affiliatelänkar så man kan börja tjäna pengar på sin sida? För att göra det så måste du öppna ett konto hos ett affiliateföretag. Vi rekommenderar Adtraction då de snabbt granskar nya webbsidor och har otroligt många företag som du kan söka affiliate hos.

3. Starta en Youtube kanal

tjäna pengar hemifrån

Ja, du har garanterat redan funderat på detta tidigare, eller kanske redan provat, men sedan bestämt dig för att det är för svårt eller inte ”fungerar”.

Att starta en egen Youtube kanal är inte särskilt svårt, det som är svårt är att göra innehåll som folk vill titta på. Det handlar inte om att du måste lägga ut klipp varje dag där du gör saker. Det som är viktigt är att det är bra kvalitet på det som du lägger ut.

Nej, du behöver inte en svindyr kamera för att få bra kvalitet. Kameran på din iPhone fungerar jättebra. Det viktiga är att du själv tycker att det är roligt att göra, för det kommer spegla sig i dina videos. Sedan är det viktigt att du redigerar det snyggt och att man förstår vad du vill visa i videon.

Kolla guider online

Det finns mängder med guider på hur du lär dig att filma, redigera & skapa bra videos, börja med att kolla på dem.

Innan du lägger ut din första video, kolla igenom den från start till slut och tänk hela tiden ”Skulle jag vilja kolla på detta?”. Om svaret är ja, lägg ut den direkt. Däremot om svaret skulle vara nej, fundera över varför och gå sedan tillbaka och åtgärda det.

4. Skapa en onlinekurs

Finns det något som du känner att du är riktigt bra på? Är du duktig på att rita, virka, programmera? Har du hållit på med karate i flera års tid?

Folk älskar att lära sig nya saker, och det finns alltid någon som vill lära sig det som du är extra bra på. Så skapa en onlinekurs där du lär ut det du kan mycket om, det är ett jättebra sätt att tjäna pengar online på.

Hur gör man det? Det kan du göra på många olika sätt. Vissa väljer att spela in sig själv där de lär ut det, sedan säljer du dessa videos till kunder som betalar den summa du valt. Andra skriver i ett Word-dokument eller gör en PDF och sedan säljer de dessa.

Men det finns även de som skapar en webbsida och sedan tar betalt för en kurs som de kommer att hålla i längre fram. Sedan ringer alla som ska vara med på kursen i ett Skype-, Zoom- eller Teams-samtal och instruktören (du) visar hur man gör.

Var kan du sälja dina kurser? Antingen så skapar du en egen hemsida för dina kurser och sedan marknadsför du den så att folk hittar till den, men tänk på att du då måste betala ett webbhotell för att din hemsida ska vara online hela tiden.

Vill du inte skapa en egen hemsida så kan du skrolla ner till nästa tips.*

5. Tjäna pengar online via Fiverr

tjäna pengar online med fiverr

På Fiverr kan du sälja dina tjänster åt andra. Är du duktig på Photoshop? Hjälp andra med att Photoshoppa deras bilder i utbyte mot pengar.

Det är gratis att lägga ut dina tjänster på Fiverr och det finns inte särskilt många gränser för vad du kan lägga ut.

Se bara till att du svarar snabbt när någon hör av sig och att du verkligen anstränger dig för varje ”gigg”, för desto bättre omdömen du får, desto fler kunder kommer att höra av sig och desto mer pengar kommer du att tjäna.

Några tips på bra ”gigg” på Fiverr är:

 • Lär kunder att prata svenska (eller andra språk du talar flytande)
 • Hjälp folk att skriva längre texter
 • Bli en ”coach” inom ett visst datorspel och lär kunderna hur de kan bli bättre på det spelet
 • Översätt texter

Det finns verkligen oändligt med möjligheter på vad du kan lära ut på Fiverr, och det behöver inte ta upp så mycket av din tid.

*På Fiverr kan du även sälja dina kurser från tips 4. Kom ihåg att det egentligen inte spelar någon roll vad du lär ut, utan det viktiga är att du har grundläggande kunskaper inom området och att du anstränger dig för att kunden faktiskt ska lära sig.

6. Tjäna pengar på att köpa & sälja domäner online

Är du en kreativ person? Att komma på bra domännamn som inte redan är upptagna är riktigt svårt, men när man väl hittat en så finns det en stor risk att man kan tjäna en hel del pengar på den. Företag letar ständigt efter nya sätt att expandera deras verksamhet, och för dem är bra domäner ett krav.

Om du sitter på en bra domän som du inte planerar att använda så kan du lägga ut den för försäljning. Då kan någon som vill använda den köpa den av dig för mer pengar än du betalat för den.

Domänen cars.com såldes för ”1.8 billion dollars” vilket motsvarar 19 418 580 000,00kr!

7. Sköt om Instagram-konton

Tycker du om att lägga ut saker på Instagram? Har du ett bra öga för sociala medier? Du har garanterat gått in på ett cafés instagram konto någon gång och märkt att de inte har ett lockande flöde, eller kanske kontot inte uppdaterats på flera månader?

Att ha aktiva sociala medier har idag blivit ett måste för företag, men ändå finns det så många som inte har lockande konton. Om du hittar ett konto till din favoritrestaurang som inte uppdaterats på länge så kan du skriva och fråga dem ifall de är intresserande av att anlita dig så du kan sköta om kontot åt dem.

8. Börja skriva texter

Om du tycker om att skriva texter så är detta ett grymt alternativ för dig. För att hemsidor ska ranka högt på deras sökord och få fler besökare så krävs det att hemsidan uppdateras ofta och har mycket text på sig. Därför så finns det mängder med företag som söker folk som kan skriva texter åt dem.

Är du sugen på att prova detta? Nedan kan du hitta företag(/personer) som söker folk som kan skriva åt dem:

 • BoostContent
 • TopContent
 • GoTranscript
 • Scribie
 • DionData Solutions

Du kan även själv kontakta företag och fråga ifall de är intresserade av att anlita dig för att skriva texter åt dem.

Glöm inte att du också kan lägga ut dina tjänster i olika SEO/sökmotoroptimerings Facebookgrupper/forum, där kan du absolut skaffa ett par kunder.

Det är även väldigt viktigt att du inte kopierar en text från någon annan hemsida då Google har blivit extremt petiga med ”duplicate content”, alltså att samma text läggs ut på olika hemsidor.

9. Hyr ut saker du inte använder

Har du en sommarstuga som inte kommer att komma till användning denna sommaren? Eller kanske planerar du inte på att köra din bil på ett par veckor?

Att hyra ut saker är ett jättebra sätt att dra in lite extrapengar på.

Hyra ut boende

Om du ska resa utomlands så kan du hyra ut ditt hus för ett par hundra per natt, några bra ställen för att göra det på är:

 • Airbnb.se
 • Bostadsportal.se
 • Samtrygg.se
 • blocket.se

Hyra ut fordon

hyr ut bilen för att tjäna extra pengar online

Ska du inte köra bilen på ett tag för att bensinpriserna är för höga? Du kan hyra ut din bil på:

 • GoMore.se
 • Heap.co

Om du har en båt så kan du även hyra ut den på:

 • Clickandboat.com

Hyra ut prylar

Har du en vedklyv, en släpvagn, en cirkelsåg eller något annat som du inte kommer att använda på ett par veckor? Hyr ut den! Det kan du göra på:

Även här kan du söka runt i lokala Facebookgrupper och hyra ut dina saker. Skrolla även upp litegrann i gruppen och kolla ifall det är någon som söker något att låna, många gånger missar man det.

10. Köp saker billigt & sälj dyrare – flipping

Många gånger så vet folk inte riktigt vad deras prylar är värda, och därför lägger de ut dem alldeles för billigt när de ska sälja. Andra gånger så har de bara bråttom med att bli av med grejerna, eller så finns det något litet fel som de inte orkar/kan fixa? Om du har ork att göra det så är det en grym möjlighet att tjäna pengar online.

Hursomhelst, om du hittar något som verkar som en superdeal så kan du köpa den, snygga till den med lite färg (eller bara tvätta noga?) och sälja den dyrare.

På engelska kallas detta koncept för ”flipping” eller att man ”flippar” saker genom att köpa de billigt & sälja dem dyrare.

Några saker som brukar vara ”lätta” att flippa är:

 • Soffor – Soffor läggs extremt ofta ut för mycket billigare priser än de egentligen är värda.
 • Crossar – Crossar kan oftast säljas billigt om de har något fel, om du är händig så kan du kanske fixa det och sedan sälja den för mycket mer än du köpte den för?
 • Andra möbler som stolar, bord, lampor, sängar osv.

Allting går att köpa till ett bra pris. Glöm bara inte att det är väldigt viktigt att du ser till så att sakerna inte är stulna, för då kan du komma att bli av med dem direkt när du ska sälja. Väldigt ofta så läggs stulna saker ut till ett väldigt billigt pris.

Om du vill tjäna mycket pengar på detta så rekommenderar vi att du verkligen söker av marknaden under en längre tid för att veta vad som verkligen är ett bra pris, det är oftast inte första bästa som kommer göra att du tjänar pengar.

Något annat som är viktigt att tänka på är att inte bara kolla på Blocket. Kolla runt på loppisar, i köp/sälj grupper på Facebook och på Facebook Marketplace.

Glöm inte heller att om du tar upp detta som ett extrajobb så kommer du förmodligen inte att tjäna multum på alla köp du gör, du kommer förmodligen att gå back några kronor på vissa köp men det är sånt som händer.

Lägg heller inte ut saken du köpt dagen efter, vänta ett par veckor innan du lägger ut den igen.

Vi nämnde även detta tips i våran guide för att spara pengar!

11. Gå med i tävlingar – tjäna pengar online enkelt

Att gå med i tävlingar är ett skottsäkert sätt att tjäna några kronor extra på. Det kostar oftast ingenting att gå med och du har en chans att vinna. Ibland lottas det ut pengar och ibland är det prylar.

Hursomhelst så kan du hitta tävlingar på många olika ställen, inklusive:

 • Facebookgrupper
 • Twitter
 • Instagram
 • tävlingsguiden.se

Vi rekommenderar även att du skapar ett nytt Facebook(/Twitter)-konto och gör en ny mejladress bara för detta, så du slipper att ditt konto och din mejl spammas med tävlingsinlägg.

Se även till så att det är en riktig tävling du går med i, så du inte ger ut din hemadress eller kortuppgifter till någon som inte håller i en tävling påriktigt.

12. Svara på enkäter – tjäna pengar online snabbt

Nej, vi vet. Detta är ingen guldgruva överhuvudtaget, men för dig som bara letar ett några hundra extra i månaden så kan detta vara ett bra alternativ. Detta är 100% det enklaste sättet att tjäna extrapengar online på.

Enkäterna kan handla om exakt vad som helst. Det kan vara åsikter om olika politiker till vad du tycker om en viss produkt. Du svarar alltid helt anonymt på enkäter, dock kan du bli frågad hur gammal du är men du ska aldrig behöva lämna in namn eller kontaktuppgifter.

Några bra ställen för att hitta enkäter att svara på är:

 • triaba.se
 • studentjob.se
 • ebuno.se

Det finns även hundratals andra webbsidor för att tjäna pengar på enkäter med, kör en snabb googling om du letar efter fler!

13. Sälj konton på datorspel

Tycker du om att spela datorspel? Det finns massor av pengar att tjäna om du känner för att göra ett nytt konto, gå upp i en hög nivå på det och sedan sälja inloggningsuppgifterna till detta konto.

Efter att du spelat ett tag på kontot så kan du sälja det på hemsidor som Blocket eller Marketplace.

14. Bli en ”bug hunter” – hitta buggar

Företag vill alltid veta vad de kan förbättra, och du kan tjäna väldigt mycket pengar genom att söka efter buggar på deras spel/hemsidor/plattformar. Dessa buggar skickas sedan in till företagen och de ger dig ersättning beroende på hur stort problem de anser att du hittat.

Ju större företaget är, och desto större problem du hittat i deras system desto mer pengar finns det att tjäna. Men det krävs väldigt goda IT-kunskaper för att kunna ha detta som ett extrajobb då det oftast är extremt svårt att hitta buggar i de stora företagens system.

15. Bounty hunter i Sverige

Ja, du har säkert sett på bounty hunters i USA där de agerar poliser och letar efter en efterlyst person i utbyte mot pengar. Det är inte riktigt så det fungerar i Sverige dock.

Vi syftar på när du tipsar en arbetsgivare om en person som du tycker skulle passa för deras företag. Om den här personen senare tar jobbet så kommer du få ersättning för att du tipsade om den personen. I vissa fall kan du även på ersättning bara av att de kommer på intervju.

Du kan leta efter företag som söker Bounty Hunters på:

 • BountyHunter.se

16. Sälj saker du inte behöver

Att sälja saker som du inte behöver är som att få pengar gratis. Om du har några gamla möbler eller gamla leksaker som bara ligger och skräpar så kanske det är dags att lägga ut dem på blocket och få lite pengar istället för att de bara ligger där.

Se till att det som du ska sälja ser hyfsat ut och tvätta det gärna innan du tar bilder och lägger ut annonsen för att se till att du får så mycket som möjligt för den.

17. Börja handla med aktier

tjäna pengar online med aktier

Aktier är ett bra sätt att tjäna pengar på under en längre tid.

I regel så brukar aktier stiga med 8-12 procent varje år, men det beror helt på vilka aktier du investerar i.

Glöm bara inte att aktier inte är ett snabbt sätt att tjäna pengar online på. Det tar tid och om du har bråttom så brukar det inte sluta bra alls.

Investera i ett par böcker om att handla med aktier och ha bra koll över hur aktiemarknaden ser ut under längre tid för att ha bättre chans att läsa hur det kommer se ut i framtiden.

Hur fungerar aktier?

Aktier fungerar lite som ”10. Köp saker billigt & sälj dyrare – flipping”. Du köper ett par aktier för en viss summa, och sedan säljer du aktien då den är värd mer. Oftast så köper man flera aktier, här är ett exempel:

2023 så köper du 10 000st aktier för 2kr/st.
2025 så kollar du igen och då är aktien värd 5kr/st.
Du säljer alla dina 10 000st aktier för 5kr/st och får därför 50 000kr.

Sedan drar du bort de 20 000kr du köpte aktierna för.
50 000-20 000 = 30 000kr
Du tjänade 30 000kr bara genom att investera 20 000kr och sedan vänta 2 år.

18. Sälj foton

Gillar du att fotografera? Isåfall så kan du tjäna bra med pengar på din hobby. Oavsett om du är amatör eller proffs så finns det mycket pengar att tjäna på dina foton. Många av de stora bildbyråerna låter dig skicka in dina bilder. Några av bildbyråerna där du kan skicka in dem är:

 • Shutterstock
 • iStock
 • Adobe Stock
 • Etsy
 • Din egna hemsida

Det bästa stället att lägga ut dina bilder kanske är på din egna hemsida? Där kan du själv sätta ett pris på dem, lägga ut så många du vill och helt utan risk att de blir nedtagna för diverse anledningar.

Här är det lite viktigare att det är bra kvalitet på bilderna, men du kommer inte att behöva en kamera för flera hundra tusen.

19. Tjäna pengar online genom att starta en podcast

Ett annat bra sätt att tjäna pengar online på är genom att starta en egen podcast. Om du har en vän som du alltid brukar ha intressanta diskussioner med så kan höra av dig och fråga om den vill starta en podcast med dig.

Annars kan du alltid starta en själv om du kan mycket inom ett visst ämne. Träning & hälsa & upplevelser är väldigt populärt just nu så det kan absolut vara något att satsa på. Glöm inte bort att läsa på lite extra och bestämma innan vad avsnittet ska handla om.

Du kan sända din podcast på ställen som Youtube eller Spotify.

20. Streama på Twitch

Du kan även börja sända live på Twitch när du gör det du tycker om. Väldigt populärt är datorspel men hantverk och liknande är också väldigt populärt.

Hur tjänar man pengar på Twitch? Jo, det är via donationer och prenumeranter som Twitch-streamers tjänar sina pengar. Folk som tittar på dig kanske vill framföra ett extra viktigt meddelande eller bara visa sin uppskattning, då kan de skicka en donation.

21. Redigera videoklipp

Om du är duktig på att redigera så kan det vara en stor möjlighet till att tjäna pengar online. Influencers har ofta inte tid att redigera sina videoklipp själv och därför behöver de någon som gör det åt dem, då kan du ansöka om att göra det.

Här är en stor möjlighet till ett heltidsjobb om du är duktig på det då det finns gott om pengar att tjäna här.

22. Erbjud läxhjälp

Att hjälpa andra med sina läxor är även ett bra sätt att tjäna extra pengar.

Det här kan du göra online, så du slipper åka runt eller någon slipper komma till dig. Det görs lättast över ett Skype-, Zoom-, eller Teams-samtal där de visar vilket problem de har och du hjälper till med att lösa det.

Några bra ställen för att hitta kunder är:

 • Allakando
 • Studybuddy
 • My Academy

23. Bli en SEO-expert

SEO står för Search Engine Optimization eller Sökmotoroptimering som det heter på svenska.

Sökmotoroptimering är det absolut viktigaste för ett företag då det är vad som gör att de får besökare som sedan kan förvandlas till kunder.

Många stora företag vill ha någon som kan hjälpa de med att utveckla sin SEO och få bättre rankning på Google, där kan du hoppa in.

Kan du ingenting om sökmotoroptimering? Du kan lära dig! Lättaste är att googla runt, lär dig av de som redan kan, investera i ett par böcker om SEO och sedan skapa en egen hemsida och prova vad som funkar. Detta kommer sedan se väldigt bra ut på ditt CV.

24. Jobba med kundtjänst och support

Att börja jobba med kundtjänst är ett jättebra sätt att tjäna pengar online på.

Det kan handla om att du ska sköta om en chatt som chattoperatör, eller så kan det vara kundtjänst via telefonsamtal eller mejl.

Några bra ställen för att hitta lediga kundtjänst jobb är:

 • Blocket
 • TNG
 • Monster

Att ta på sig ett kundtjänst jobb hemifrån kan vara ett heltidsjobb, och du kan tjäna mycket pengar online.

25. Starta en blogg

Genom att starta en blogg kan du tjäna mycket pengar online. Den kan såklart handla om exakt vad som helst, den måste inte ens handla om dig. Den kan handla om ett projekt du startat, ett av din djur och vad den gör på dagarna eller något helt annat.

Hur tjänar man pengar på en blogg? Det kan göras på flera sätt. Du kan använda dig av affiliatelänkar i dina inlägg, eller så kan du använda AdSense för att lägga in annonser på den och tjäna pengar via det.

Det kostar en slant att ha en egen domän hos ett webhotell, vilket de flesta bloggare har. Men det brukar inte vara dyrt alls och ifall folk börjar läsa din blogg & du börjar sälja via dina affiliatelänkar så kommer du snabbt att tjäna igen de pengarna.

26. Skriv E-böcker

Du kan även börja skriva E-böcker. Även den kan handla om vad som helst. En fantasy berättelse, om olika hundraser eller varför inte din tid i lumpen?

Även om många föredrar videoklipp numera så finns det fortfarande väldigt många som tycker det är avkopplande att läsa en bok.

Varför inte spela in när du läser boken och även släppa den som ljudbok?

27. Designa logotyper

Om du är en kreativ person så finns det mycket pengar att tjäna genom att designa logotyper. En snygg logga är idag prioriterat hos företag & influencers och de är villiga att betala bra pengar för rätt logga.

Du kan antingen ansöka om jobb hos ett företag för att göra detta, eller så jobbar du för dig själv & erbjuder dina tjänster via facebook, instagram eller kanske din egen hemsida.

28. ”Get paid to”-hemsidor

Många hemsidor erbjuder ersättning för att du ska göra olika aktiviteter åt dem.

Det kan vara allt från att driva ett instagramkonto till att registrera konton på andra hemsidor, kolla på annonser, göra enkäter osv.

Några ”get paid to”-hemsidor är:

 • ySense
 • Swagbucks
 • Toluna

29. Skriv recensioner

Du kanske blir lite skeptisk till denna, men det finns faktiskt en hel del företag som betalar dig för att skriva recensioner om olika saker. Allt du behöver är att skaffa en viss produkt (eller åka till ett ställe) och sedan skriva vad du tyckte om det. Sedan kommer företaget att ge dig ersättning för att du delat med dig av din åsikt om deras produkt.

30. Skapa en app

Det kräver en del övning och det tar en hel del tid för att lära sig. Men att skapa en app är ett jättebra sätt att tjäna pengar online på.

Antingen så kan du skapa appar åt företag som vill utvidga från bara en hemsida, eller så kan du göra ett spel där du lägger in annonser och tjänar pengar online via dem.

Här finns extremt mycket pengar att tjäna om du lyckas göra något riktigt bra som folk tycker om.

Kan jag tjäna pengar online?

Ja, det kan du. Alla med en dator, eller kanske bara en mobiltelefon kan börja tjäna pengar hemifrån.

Hur mycket du kommer att tjäna beror helt på vad du väljer att göra, hur mycket tid du väljer att lägga ner och hur bra du är på det. Precis som med ett ”vanligt” jobb.

Nu sätter vi igång.

Vad behöver jag för att tjäna pengar online?

För att börja tjäna pengar online så behöver du inte mycket mer än en dator (möjligtvis mobil), en skön soffa och en hel del fritid samt tålamod.

Att tjäna pengar hemifrån behöver inte vara särskilt svårt. Dock så krävs det självklart en hel del arbete för att börja tjäna 4- eller 5-siffrigt. Det viktigaste är att du är förbered på att det förmodligen kommer att ta en del tid, men att du kommer få utdelning för det i slutändan.

Varför ska jag jobba hemifrån?

Det finns många fördelar men även nackdelar med att jobba hemifrån.

Några av fördelarna är:

Du väljer själv hur mycket eller lite du vill jobba.
Det finns oändligt med saker du kan jobba på.
Du är din egen chef.
Du kan jobba hemifrån din soffa.

Men, några av nackdelarna är:

Du har ingen fast inkomst.
Det är svårare att få in rutiner.

Sedan beror det helt på vilken situation du befinner dig i. Om du väljer att ha det som ett extraknäck, utöver ditt heltidsjobb, så finns det inte särskilt många nackdelar. Dock så en annan fördel är att du inte behöver åka bil till jobbet, därför behöver du inte heller betala kostnader såsom bränsle, bilförsäkring eller skatt på bilen.

DENNA GUIDE SKAPADES I SAMARBETE MED:

lån utan uc
jämför försäkringar hos försäkramig

Skribent & grundare av FörsäkraMig.se.