.

JÄMFÖR OCH BYT – BILLIGASTE HUNDFÖRSÄKRINGARNA

JÄMFÖR
HUNDFÖRSÄKRING

Ska du teckna försäkring till vovven? Då förtjänar du den bästa & billigaste hundförsäkringen som finns för din älskade hundvän. Vi är bäst på att jämföra hundförsäkring, låt oss hjälpa dig!

Läs på om vilken försäkring som passar dig bäst

Jämför hundförsäkring

Teckna snabbt och smidigt

.

Jämför hundförsäkring

Vad är en hundförsäkring?

En hundförsäkring är ett skydd som ger dig ersättning ifall din hund blir sjuk, skadad eller dör. Utan hundförsäkring kan veterinärvården bli väldigt dyr, så se till att ha en hundförsäkring för din hund och din plånboks bästa.

Jämför hundförsäkring

Vi kan rekommendera Lassie om är Nordens näst största inom försäkringar både till din hund och katt.

Varför bör jag ha en hundförsäkring?

 1. Spara pengar
  En fördel med att ha en hundförsäkring är att du kommer att spara in relativt stora mängder pengar. Ifall din nya oförsäkrade hund skulle bryta benet. Det skulle kosta dig ca. 30.000-40.000 och din hund är inte försäkrad. Du kommer att behöva betala den summan helt själv. Men säg att din hund skulle vara försäkrad så står försäkringsbolaget för 70-75% av kostnaderna. Att spara själv räcker aldrig
  Ifall du tänker att ”Men jag kan ju bara spara själv så kan jag behålla pengarna om inget händer med hunden?” så tänker då förmodligen som många andra. Men sanningen är att de pengarna inte kommer att räcka. Ifall vi använder exemplet ovan igen så säger vi att hunden hinner bli 3 månader gammal innan den bryter benet. Men du har ju ditt sparkonto, hur mycket sparar du i månaden? Vi säger att du har sparat 500kr i månaden, du har nu 1500kr att betala djurkliniken, men de vill ha 30.000. Vad gör du nu? Hunden var inte försäkrad och du har bara 1500kr att spendera.

  Att djurkliniken skulle låta dig pruta till 1500kr är bara att glömma, nu måste du betala de resterande 28.500kr från egen ficka. Men ifall du hade haft en försäkringsbolag så hade du bara behövt betala 6.000kr, förstår du nu hur behagligt det är att ha en hundförsäkring? Det är enklast och billigast att teckna försäkringar online, men det går naturligtvis även bra att ringa försäkringsbolaget direkt.
 2. Veterinär rådgivning
  FirstVet är en app i mobilen som låter dig kommunicera med en veterinär, allt via videosamtal och helt kostnadsfritt om du har en djurförsäkring. På så sätt kan du kontakta veterinär kan du kontakta en veterinär för rådgivning istället för att åka in till en klinik.

Vad ingår i hundförsäkringar?

Dessa brukar ingå i alla hundförsäkringar:

 • Livförsäkring.
 • FirstVet.
 • Veterinärvårdsförsäkring.

Utöver detta kan man med tilläggsförsäkring få:

 • Valbar självrisk.
 • Akupunktur.
 • Dolda fel.
 • Magnetröntgen, datortomografi eller scintigrafi.
 • Rehab & Medicin.
 • Viss tandvård.
 • Kostnad för avlivning, vid skada eller sjukdom.
 • Strålning- och cellgiftsbehandling.
 • Implantat av höftprotes.

Behöver du fler försäkringar? Jämför hemförsäkring, inkomstförsäkring, sjuk/olycksfallsförsäkring och bilförsäkringar från alla Sveriges försäkringsbolag.

Vanliga frågor om hundförsäkring

 

Ingår veterinärrådgivning i hundförsäkringen?

Svar
I de flesta hundförsäkringar ingår kostnadsfri veterinärrådgivning via FirstVet. Med FirstVet får du snabb \u0026 enkel kommunikation med en veterinär via videosamtal.

Kan jag försäkra min hund för dödsfall?

Svar
Ja. Livförsäkringen täcker hundens värde motsvarande priset du köpte din hund för. Utöver det, kan du teckna en tilläggsförsäkring till högre belopp.

Måste jag ha en hundförsäkring?

Svar
Nej. Enligt svensk lag så måste du inte ha en hundförsäkring. Men ifall du inte har en så kan det bli väldigt dyrt ifall din hund skulle skada sig eller bli sjuk.

Senast redigerat den januari 22, 2023 av Max Söderberg