.

JÄMFÖR FÖRSÄKRING – GOFIDO

GOFIDO

Gofido erbjuder bilförsäkring, hemförsäkring, livförsäkring, reseförsäkring samt tilläggsförsäkring. Alla deras försäkringar följer konceptet att du själv ska välja vad du vill att din försäkring ska innehålla och vilka självrisker du vill betala, sedan blir premien beräknad efter det. Detta ger dig större möjlighet att anpassa din försäkring efter just dig.

Enklast att teckna

Ingen bindningstid

4,4 av 5 på TrustPilot

.

Gofido

Gofido ”din aktiva hemförsäkring”. Du får själv välja vad som ska ingå i din försäkring, vad du vill betala i självrisk och att göra en skadeanmälan går bara på ett ögonblick. Det är alltså en lite smartare, modernare och enklare försäkring. Gofido bevakar även din försäkring åt dig och föreslår nya val när de märker att något förändras i ditt liv.

 • Betala bara för det du faktiskt äger
 • Försäkringsbeloppet baseras helt på dig och ditt boende
 • Ingen bindningstid

gofido hemsida
Skärmavbild från Gofido.se

Hur fungerar Gofido?

Gofido fungerar på så sätt att du själv väljer vad som ska ingå i din försäkring och vilken självrisk du vill betala. Alltså har du själv väldigt stor påverkan på priset på din försäkring, i stället för att den ska vara bestämd sedan innan. Gofido kommer att ge dig förslag på val du kan ändra i din försäkring om de tycker att det passar dig bättre, men du kommer alltid själv att ha sista ordet om vad som ska ingå.

Enkel skadeanmälan

Grundarna av Gofido ville även skapa en försäkring där det inte alls var krånglig att göra en skadeanmälan, därför tar de stor stolthet i hur smidigt det är att göra en skadeanmälan på deras hemsida. Det är bara att gå in på hemsidan, starta en skadeanmälan och svara på ett par frågor. Du kan enkelt bifoga bilder och filer direkt i din anmälan direkt på hemsidan. Blixtsnabbt!

Enklast att teckna

enklast att teckna

När vi på FörsäkraMig gjorde undersökningen ”Enklast att Teckna” så var Gofido vinnare under kategorin Hemförsäkring. Det krävdes bara 14 klick för att teckna Gofido Hemförsäkring, de fick även ett betyg på 3 av 5 i enkelhet att teckna vilket är ett relativt bra betyg. Under denna undersökning så kom vi fram till att det krävdes i snitt 16 klick för att teckna en hemförsäkring.

Gofido Bilförsäkring kom på 6 plats av 14 möjliga. Det krävdes då bara 10 klick för att teckna en bilförsäkring hos Gofido, samtidigt så fick deras bilförsäkring också ett betyg på 3 av 5 i enkelheten att teckna.

Gofido Omdöme

Men vad tycker egentligen Gofidos kunder? Jo, de verkar hålla med om att det är en smidig och smartare försäkring. Enligt en del olika jämförelsesajter så ligger Gofidos medelbetyg på strax över en 4, vilket är väldigt bra.

Fördelar

 • Möjlighet att själv anpassa din försäkring
 • Allt är helt digitalt
 • Blixtsnabb skadeanmälan
 • Många tilläggsförsäkringar
 • Ingen bindningstid

Nackdelar

 • Drulle endast tillgängligt som tillägg
 • Saknar rabatter

Vårt betyg (4 av 5)

På FörsäkraMig så har Gofido fått ett betyg på 4 av 5 stjärnor, vilket är extremt bra. Betyget har baserats på enkelheten att teckna, kvaliteten på kundservice samt hur deras villkor ställer sig mot andra försäkringsbolag.

TrustPilot (4,4 av 5)

Hos TrustPilot så har Gofido fått ett betyg på 4,4 av 5, vilket är extremt bra. Av att döma på de få negativa recensionerna hos TrustPilot så är vissa kunder missnöjda med enkelheten att få ut ersättning på hemförsäkringen. Samtidigt så är detta en av de aspekterna på försäkringen som hyllas av de som ger bra betyg, alltså enkelheten att få ut ersättning på sin försäkring.

Google Recensioner (3,8 av 5)

På Google Recensioner finns flest positiva recensioner med beröm till kundservice och hur smidigt det är att göra skadeanmälan. De som lämnat dåliga betyg på Google Recensioner lämnade ingen kommentar på anledning utan bara ett svagt betyg.

Vilka försäkringar har Gofido?

Tidigare så har Gofido bara erbjudit hemförsäkringar till sina kunder, men nu har de utökat och även börjat erbjuda en drös med andra försäkringar. Här är alla Gofidos försäkringar:

 • Hemförsäkring
 • Bilförsäkring
 • Reseförsäkring
 • Livförsäkring
 • Tilläggsförsäkring

Alla Gofidos försäkringar bygger på samma koncept, att det ska vara enkelt att skadeanmäla och att du alltid själv ska få välja vad som ska ingå och vilken självrisk du vill betala i fall av olyckshändelse.

Om Gofido

Care of Fido AB
Org: 559169-4632
Mail: kundteam@gofido.se
Tel: 010-551 39 00
Chatt: Robot/Människa
Hemsida: Besök
Registreringsår: 2018
Läs mer här

Vanliga frågor om Gofido