BÅTFÖRSÄKRING

Oavsett om det är sommar, vinter, vår eller höst så behöver du ha din båt försäkrad. En båtförsäkring täcker upp så mycket mer än bara själva båten. Även ansvar, rättskydd och lösöre ingår i en båtförsäkring.

TECKNA BÅTFÖRSÄKRING DIREKT

Atlantica försäkringar har försäkrat båtar i över 100 år och har många fördelar. Dels så kan du själv påverka din premie, genom att välja mellan storleken på självrisk. Om du är skadefri så får du rabatt på försäkringen och med Atlantica assistans får du tillgång till nödhjälp dygnet runt. Tryggt om olyckan skulle vara framme ute till havs. Med en bra båtförsäkring kan du spara pengar.

Båtförsäkring på land och i vatten

Det är viktigt att ha en båtförsäkring som gäller oavsett om båten står på land eller ligger i vattnet. Och det är inte bara själva båten som omfattas av båtförsäkringen, utan även eventuell jolle och lösöre ingår.

Blir båten stulen eller börjar brinna så ingår naturligtvis även det i en båtförsäkring, men gäller även ”självförvållade” skador? Om du till exempel stöter på grund, så omfattas även grundstötning ofta i en båtförsäkring.

Båtförsäkring vid transport

Är du osäker på om det är din bilförsäkring eller hemförsäkring som täcker skador vid transport av båten? Svaret är: Ingen av dem. Däremot gör båtförsäkringen det. Du får ersättning för skador som uppstår vid transport, sjösättning och uppläggning.

TECKNA BÅTFÖRSÄKRING DIREKT

Senast redigerat den maj 7, 2021 av Max Söderberg