.

JÄMFÖR BILFÖRSÄKRING – PAYDRIVE BILFÖRSÄKRING

PAYDRIVE BILFÖRSÄKRING

Paydrive Bilförsäkring går ut på att du betalar för de milen som du faktiskt kör, inte de som du tror att du kommer att köra. Helt enkelt en smartare bilförsäkring. Fördelarna är att du får en mer rättvis och billigare bilförsäkring.

Allrisk ingår alltid

Pluspaket

3,1 av 5 på TrustPilot

.

paydrive bilförsäkring

Paydrive Bilförsäkring

Paydrive Bilförsäkring är något helt unikt på försäkringsmarknaden. Varför? De har skapat en försäkring där du endast betalar för de milen som du faktiskt kör och inte de som du tror att du kommer köra. Detta kallas för Pay As You Drive. Det är just därför som Andreas Boström (produktchef och grundare) tillsammans med Carl Johan Thorsell skapade Paydrive, för att de ville skapa en bilförsäkring som är mer rättvis mot bilförsäkringstagarna. De hävdar även att detta ska uppmuntra bilförare till att köra säkrare och bli mer ansvarsfulla i trafiken.

Skärmavbild från Paydrive.se

Hur fungerar Paydrive Bilförsäkring?

Så hur räknar Paydrive ut priset på din bilförsäkring om du inte måste uppskatta de körde milen själv? Paydrive läser av din kördata, antingen direkt från din uppkopplade bil eller från bilboxen. Sedan får du en faktura som är helt baserat på de milen som du faktiskt kört.

Alltså om du inte har en bil med uppkoppling så kopplar de upp sig mot din bil med hjälp av en bilbox som kommer att skickas till dig. Om du redan har en bil med uppkoppling så finns all data de behöver om din bil där.

Du kommer även att få ladda ned en app där du kan följa din körning och se hur många mil du kört tillsammans med annan data om ditt fordon, din körning och tidigare körningar. Din premie baseras därför på ditt körsätt och du blir därför belönad för ett lugnt och tryggt körsätt.

Mitt Paydrive

Mitt Paydrive är en inloggad tjänst som du väldigt enkelt loggar in på via BankID. Via Mitt Paydrive så får du enkelt tillgång till en hel del info. Denna inkluderar:

 • Försäkringsbrev
 • Fakturor
 • Aktuell körstil
 • Körda mil

I tjänsten Mitt Paydrive kan du även enkelt:

 • Göra skadeanmälan
 • Ändra betalmetod
 • Skicka säkra meddelanden till Paydrive kundtjänst

Paydrive Recensioner

paydrive feedback
Data om körstilen från Paydrives kunder. Skapad av FörsäkraMig.se.

Paydrive är alltså en bilförsäkring som har det där lilla extra, då det är den mest ”rättvisa” bilförsäkringen du kan hitta på marknaden idag. Men genom att läsa på kundrecensioner de senaste åren så verkar det finnas kunder som inte är helt nöjda. Men faktiskt inte med själva bilförsäkringen, utan i själva fallet så verkar det vara kundtjänsten som kunderna inte är helt nöjda med.

Enligt Konsumenternas undersökning så har Paydrive ”Bas”-försäkring fått betyget 4,2 av 5 och Paydrive ”Stor”-försäkring fått betyget 4,6 av 5. Detta anses vara en bra bedömning då stora försäkringen kommit på plats 2 av 32 och basförsäkringen på plats 12 av 32.

Fördelar

 • Pris efter hur mycket du faktiskt kör
 • Låga självrisker
 • Bra tilläggsförsäkring

Nackdelar

 • Dubbel självrisk för dig under 24 år
 • Begränsat med rabatter

Vårt betyg (3 av 5)

Här på FörsäkraMig så har Paydrive Bilförsäkring fått 3 stjärnor av 5 möjliga, vilket räknas som ett relativt bra betyg. Detta betyg är baserat på deras unika koncept men även på enkelhet att teckna, svarstid hos kundservice och en del andra faktorer. Vi menar att Paydrive är en ärlig bilförsäkring som är värd att teckna.

TrustPilot (3,1 av 5)

På TrustPilot har Paydrive AB fått ett betyg på 3,1 av 5, vilket enligt TrustPilot själva räknas som ett hyfsat betyg. Inom dessa Paydrive recensioner så finns information om att försäkringsbolaget tidigare varit svajigt med dubbeldebiteringar & dålig kundservice men att det nu blivit mycket bättre. Paydrive själva svarar med ”Ja det stämmer, vi har fått ordning på skutan och allt fungerar fint nu=)”.

Google Recensioner (2 av 5)

På Google Recensioner så har Paydrive AB fått ett betyg på 2 av 5, vilket också räknas som ett relativt dåligt betyg. Även här så är många av de dåliga Paydrive recensionerna baserade på att kunderna är missnöjda med kundservicen.

Reco (1,3 av 5)

På Reco har Paydrive ett betyg på 1,3 av 5, detta räknas som ett dåligt betyg. Än en gång så baseras många av de dåliga recensionerna på kundservice.

Vilka försäkringar har Paydrive?

Paydrive specialiserar sig på bilförsäkringar och i dagsläget så är det den enda försäkringen som de erbjuder. Dock så har de, som vi nämnt tidigare, en helt unik bilförsäkring pga att du bara betalar för de milen som du faktiskt kör och därför är det en mycket mer rättvis bilförsäkring.

Om Paydrive

Paydrive AB (publ)
Org: 556942-1257
Mail: kundservice@paydrive.se
Tel: 08 411 02 00
Chatt: I appen
Hemsida: Besök
Registreringsår: 2013
Läs mer här

Vanliga frågor om Paydrive

Försäkrings villkor Paydrive

För- och efter köpsinformation

Samtycke Paydrive Bilförsäkring

Produktfaktablad (IPID)