.

JÄMFÖR FÖRSÄKRING – GJENSIDIGE

Gjensidige

Gjensidige är Nordens tredje absolut största försäkringsbolag som är byggt av kunder, för kunder. I över 200 år så har Gjensidige försäkrat liv, hälsa, bilar och andra tillgångar. Visionen bakom Gjensidige är att känna kunden bäst och att bry sig mest. Läs Gjensidige omdöme.

Upp till 15% samlingsrabatt

Fast pris i 3 år på hemförsäkring

4 av 5 på TrustPilot

.

gjensidige

Vilka är Gjensidige?

Gjensidige grundades i Norge och kom till Sverige 2007. De erbjuder både privatförsäkringar och företagsförsäkringar. Gjensidige har ett mycket brett utbud av försäkringar och tillägg vilket ger dig möjligheten att samla dina försäkringar och få en del rabatter. De erbjuder samlingsrabatter, det fungerar så att desto fler försäkringar du har hos Gjensidige, desto större rabatt får du. Det erbjuds även trygga och prisvärda försäkringar som är anpassade efter dina behov. Gjensidige omdömen på bland annat Trustpilot ger höga betyg.

Försäkringsutbud

Gjensidige har mängder med olika försäkringar, med den exakta siffran på 21 olika typer av försäkringar för privatpersoner. Några av försäkringarna som Gjensidige erbjuder är:

 • Fordonsförsäkring
 • Hemförsäkring
 • Villaförsäkring
 • Olycksfallsförsäkring

gjensidige skärmavbild
Skärmavbild från Gjensidige.se

Gjensidige omdöme – Bilförsäkring

Gjensidige Bilförsäkring finns att teckna som trafikförsäkring, halvförsäkring och helförsäkring. Konsumenternas senaste jämförelse gav Plusförsäkringen 4.6 av 5 poäng vilket är ett mycket bra omdöme och även vi räknar detta som en bra bilförsäkring. Detta inkluderar bland annat skydd för maskinskada tills bilen är 10 år eller har körts över 12 000 mil.

Inom Norden är över 2,5 miljoner bilar försäkrade via Gjensidige. Det som utmärker deras bilförsäkring är bl.a allriskförsäkringen (eller drulleförsäkringen) som är inkluderad i både hel- och halvriskförsäkringen. Vid stenskott är självrisken 0 och möjligheten att få upp till 15% i samlingsrabatt finns.

Trafikförsäkring

Traikförsäkringen hos Gjensidige ersätter skador på andras egendom tillsammans med personskador på förare, passagerare samt andra, såsom oskyddade trafikanter, som skadas i en olycka orsakad av ditt fordon. Dessutom får du ersättning helt utan självrisk om du behöver kristerapi hos en psykolog.

Trafikolycksfall kan även läggas till i din trafikförsäkring med tilläggsförsäkring Plus.

 • Självrisk (vållande): 1000 kr
 • Extra självrisk för dig under 24 år: 1000 kr

Halvförsäkring

I halvförsäkringen inkluderas allrisk (även kallat drulle) samt skydd mot de vanligaste försäkringsdelarna. Dessa innefattar, med självrisk:

 • Trafikförsäkring (1000 kr)
 • Brand (1000 kr)
 • Glas (0 kr/1500 kr)
 • Krishjälp (0 kr)
 • Maskinskada (1500 kr/3000 kr)
 • Räddning (1500 kr)
 • Rättsskydd (20% – lägst 1500 kr)
 • Stöld (1500 kr)
 • Allrisk (1500 kr)

Du har även rätt till gratis reparation av skadad glasruta, helt utan självrisk, tre gånger om året.

Helförsäkring

Helförsäkring hos Gjensidige inkluderar allt som halvförsäkringen gör, med skillnaden är att i helförsäkringen så ingår skydd mot vagnskador. Det betyder att du kan få ersättning om din bil skadas på grund av till exempel skadegörelse, dikeskörning eller en trafikolycka. Helförsäkring är dock lite dyrare hos dem, framför allt om du inkluderar Plus-paketet men i utbyte så får du en mycket bredare täckning.

Gjensidige Omdöme

Gjensidiges omdöme på betygssajter talar gott om dem, på TrustPilot har de fått ett betyg på 4.0 av 5, vilket räknas som ett bra betyg. Hos Konsumenternas har de fått 4,6 av 5 i betyg på deras helförsäkring och här på FörsäkraMig har deras bilförsäkring fått ett betyg på 4 av 5 stjärnor, vilket är väldigt bra.

Om Gjensidige

Gjensidige Forsikring ASA Norge, svensk filial
Org: 516407-0384
Mail: info@gjensidige.se
Tel: 0771-326 326
Chatt: Nej
Hemsida: Besök
Registreringsår: 2010
Läs mer här

Vanliga frågor om Gjensidige