.

JÄMFÖR FÖRSÄKRING – OKQ8 FÖRSÄKRING

OKQ8 FÖRSÄKRING

OKQ8 Försäkring lanserades 2020 som en trygg och smidig bilförsäkring av några som faktiskt vet hur det känns att köra i diket, folk som har lång erfarenhet av livet längs vägarna. OKQ8 Försäkring erbjuder ett riktigt bra skydd, även när bilen börjar bli gammal och har gått många mil.

Självriskreducering (med BackUp Plus)

Låga självrisker

Lätt att teckna

.

okq8 logo

Vad är OKQ8 Försäkring?

Företaget OKQ8 är nog alla bekanta med. De absolut flesta förknippar det nog med tankstationerna som finns runtom hela landet, men egentligen så är bolaget så mycket större än så. OKQ8 Försäkring har inte alltid funnits, men det startades som en del av OKQ8 tillsammans med lån och kreditkort.

Försäkringsutbud

OKQ8 Försäkring erbjuder i dagsläget inte så många försäkringar, men alla deras försäkringar följer samma princip. Att de ska vara smarta och göra ditt liv enklare och tryggare. Just nu erbjuder OKQ8 Försäkring:

 • OKQ8 Bilförsäkring
 • OKQ8 Olycksfallsförsäkring

Skärmavbild från okq8.se

OKQ8 Bilförsäkring

OKQ8 Bilförsäkring passar dig som vill ha ett omfattande skydd, för ett lågt pris, hos ett känt bolag. Samt att mycket ingår i OKQ8 Bilförsäkring även utan tillägg. Det du behöver för ett bra försäkringsskydd ingår, samt att du kan komplettera med tillägget BackUp Plus om du vill ha ännu bättre skydd vid behov av reservbil.

OKQ8 Trafikförsäkring

Trafikförsäkringen hos OKQ8 ger ersättning för skador enligt Trafikskadelagen. Alltså betalas det ut ersättning för personskador och skador på motpartens egendom om du är inblandad i en trafikolycka. Här ingår även personskador på oskyddade trafikanter (cyklister eller fotgängare).

I OKQ8 trafikförsäkring så ingår krishjälp, vilket ökar priset på din bilförsäkring något men är väldigt hjälpsamt om det väl behövs. Men oroa dig inte, du får fortfarande en mycket billig bilförsäkring hos OKQ8.

OKQ8 Halvförsäkring

Halvförsäkring hos OKQ8 erbjuder ett brett skydd till ett rimligt pris, väldigt mycket ingår och om du inte skulle vara helt nöjd med täckningen så finns det alltid möjlighet att utöka till en helförsäkring mot en extra kostnad. OKQ8 halvförsäkring är ett grymt komplement till trafikförsäkringen om du skulle stöta på olyckan. Med en halvförsäkring så får du även möjlighet att teckna BackUp Plus.

Vad ingår i OKQ8 Halvförsäkring?

 • Trafikförsäkring
 • Krishjälp
 • Brand
 • Stöld
 • Glas
 • Räddning
 • Rättsskydd
 • Maskinskada
 • Allrisk

OKQ8 Helförsäkring

Helförsäkringen har det absolut bredaste skyddet men är även dyrast. En helförsäkring är det självklara valet för dig som vill känna dig helt trygg i trafiken och inte har något emot att betala ett par extra kronor för att kunna känna den tryggheten.

Kom ihåg att kolla ifall din bil redan har vagnskadegaranti innan du tecknar en helförsäkring, för om du redan har det så ger en halvförsäkring samma täckning som helförsäkringen. Om du nyss köpt bilen från en bilhandlare så har du högt troligen vagnskadegaranti i 3 år och behöver därför inte teckna helförsäkring.

Med en OKQ8 Helförsäkring så får du även möjligheten att teckna BackUp Plus.

BackUp Plus

BackUp Plus är den enda tilläggsförsäkringen som OKQ8 erbjuder och du som tecknat en halv- eller helförsäkring har tillgång att lägga till den. För 125 kr extra i månaden så får du självriskreducering (upp till 3000 kr) samt assistans- och hyrbilsförsäkring. Om är beroende av din bil i ditt vardagsliv eller arbete så kan det vara klokt att överväga BackUp Plus som ett tillägg på din bilförsäkring.

Vad ingår i OKQ8 BackUp Plus försäkring?

 • Upp till 3000 kr i självriskreducering
 • Hyrbilsersättning
 • Ingen bindningstid samt snabb skadehandläggning
 • Assistans vid driftstopp
 • Ersättning vid nyckelförlust eller punktering

OKQ8 Olycksfallsförsäkring

OKQ8 erbjuder även en olycksfallsförsäkring vid namn Omsorg. Denna försäkring kan tecknas själv, som ett par, en familj eller ensamstående med barn. Vad skiljer då denna olycksfallsförsäkring mot de andra försäkringsbolagen? Ersättning som du får om olyckan sker när du åker bil dubblas.

Vad ingår i OKQ8 Olycksfallsförsäkring Omsorg?

Vad ingår i Olycksfallsförsäkring Omsorg? I omsorg så ingår mängder med olika skydd och täckningar:

 • Om du åker bil när olyckan är framme så dubblas ersättningen.
 • Försäkringen gäller även för familjemedlemmar som är med dig vid olyckstillfället.
 • Du blir försäkrad 24/7, 24 timmar om dygnet, 7 dagar i veckan.
 • Du behöver inte betala någon självrisk och det är ingen skatt på ersättningen.
 • Ingen annan bestämmer vad ersättningen ska användas till, det gör du själv.
 • Mängdrabatt! – Du får mer rabatt desto fler i familjen du försäkrar. Pssst, passa på att teckna för hela familjen!

Ersättning av OKQ8 för Medicinsk invaliditet

Du kan få ersättning för funktionsnedsättning som orsakats av en olycka. Vilken ersättning du kan få baseras på hur stor grad den livslånga invaliditetsgraden förväntas vara. Invaliditet mäts på en skala mellan 5% – 100% och fastställs oberoende av den försäkrades yrke, arbetsförhållanden eller fritidsintressen. Om invaliditetsgraden bedöms som lägre än 5% utbetalas en fast ersättning. Bedömningen av funktionsnedsättning ska göras av en behörig läkare.

Ersättning vid Sjukhusvistelse 

Skulle du råka ut för en olycka kan du få en engångsersättning för sjukhusvistelse som varar minst tre dagar i följd. Om du måste vistas på sjukhus i minst sju dagar i streck så kan du få dygnsersättning. Ersättning betalas då ut från dag ett upp till 30 dagar. Du får ingen ersättning för den dag du lämnar sjukhuset. Sjukhusvistelsen ska kunna styrkas av behörig läkare.

Efterlevandeskydd

Vid dödsfall lämnas ersättning till din förmånstagare. Du får själv välja vem som är din förmånstagare, men om inget annat angetts skriftligt till AIG är det din partner och barn som blir förmånstagare. Om sånna anhöriga saknas är det de laga arvingarna som får efterlevandeskyddet. För att ersättningsbeloppet ska betalas ut så måste dödsfallet inträffa inom tre år efter olyckstillfället.

OKQ8 Försäkring Omdöme

Omdömena om OKQ8 på nätet är oändligt. Detta beror på att man har en otroligt bred verksamhet med ca 740 tankstationer, lån och försäkringar (mm). Därför så är det viktigt att bygga sig en uppfattning om vilka reaktioner försäkringsdelen har fått och hur vad kunderna tycker om just försäkringen, och inte tankstationerna i sig.

Fördelar

 • Låga självrisker
 • Krishjälp ingår i trafikförsäkringen
 • Lätt att förstå
 • Snabb kundservice

Nackdelar

 • Höjd självrisk för dig under 24 år

Om OKQ8 Försäkring

OK-Q8 AB
Org: 556027-3244
Mail: Nej
Tel: 020-65 65 65
Chatt: Nej
Hemsida: Besök
Registreringsår: 1928
Läs mer här

Vanliga frågor om OKQ8 Försäkring