Tjäna Pengar Under Coronaarbetslöshet i coronatider

Under coronapandemin så växer arbetslösheten, men här ska vi hjälpa dig att kunna fortsätta tjäna pengar i corona tider så att du slipper låna pengar för att överleva.

I slutet av 2019 började corona härja runt i världen, det började i staden Wuhan i Kina. Den sista Januari kom det första coronafallet i Sverige. Det var en kvinna i 20-årsåldern som hade varit på en resa, i just Wuhan, Kina, som blivit smittad av Corona.

Men nog om det, nu ska vi försöka dra in lite pengar. Allting handlar egentligen om att tjäna pengar utan att behöva komma väldigt nära någon annan, eftersom att det är så covid sprids. Alltså ska vi lära dig hur man kan tjäna pengar, sittandes från soffan.

Dela med dig av dina åsikter – Enkäter/Undersökningar

Ett smart sett att tjäna lite pengar vid corona tiderna på kan vara att fylla i enkäter & gå med i undersökningar där du delar med dig av dina åsikter. Dessa kallas även för surveys (på engelska) .

Hur gör jag det?

Det finns en massa olika sätt att gå med i undersökningar och fylla i enkäter på, du kan få fram hundratusentals resultat bara genom att söka på ”enkäter pengar” på Google. Men för att göra det lite enklare för dig, har vi gjort en lista med en massa enkäter som du kan tjäna pengar på.

 • GoldOpinions
 • Åsiktstorget
 • YouGov
 • iSay

Hur mycket kan jag tjäna på enkäter?

Helt ärligt så kan du inte bli miljonär på att fylla i enkäter, en reporter på Student Loan Hero tippade på ungefär 10-20kr per timme.

Göra captchastjäna pengar captcha

Tycker du om att ”klicka på alla bilder som innehåller en buss”? Jag prata såklart om captchas, alltså att verifiera att du inte är en robot. På 2captcha så får du betalt, för att göra captchas. Oftast så visar de en bild på en text som har blivit modifierad så att en robot inte ska kunna läsa dem, och du ska bara skriva in vad det står på bilden. Om det inte går att se vad det står, så klickar man bara på skip.

Direkt när du går in på 2captcha och gör ditt konto så kan du klicka på StartWork. Då kommer du att få svara på en massa captchas för att sidan ska se till så att du inte är helt värdelös på att svara på captchas. För oss tog det 9 minuter att svara på alla frågor. När du är klar med alla de frågorna, kan du börja tjäna pengar på 2captcha.

Hur mycket kan jag tjäna på captchas?

Du tjänar inte så jättebra på captchas, och du borde inte välja det här som ditt förstahandsval om du måste ha pengar. Men om du har tid över så kan du utmana dig på hur många du kan göra och samtidigt få betalt.

Vi klarade ungefär 5 captchas per minut. Det motsvarar 0.00109$ som blir ungefär 0.01 svenska kronor. Inte så mycket pengar, men det var på 1 minut. Tänk om du sitter i en hel timme. Då får du förmodligen ihop några kronor.

Sälja saker du inte behöver

För att inte behöva träffas, kan köparen betala via swish och du lägger ut prylarna i brevlådan, eller ute på bron. Smart va? 😉

Saker jag inte behöver? Som vadå?

Alla har saker hemma som man inte använder. Titta på vinden eller i källaren.

Saker som du kanske kan sälja är:

 • Urvuxna kläder & skor
 • Skidor & pjäxor
 • Filmer & spel
 • Äldre spelkonsoler
 • Gamla böcker som du redan läst

Sakerna kan du sälja på t.e.x blocket eller Facebook Marketplace.

Hur mycket kan jag tjäna på det här?

Här kan du faktiskt tjäna en massa pengar, eller rättare sagt, få tillbaka en massa pengar. Vi kan inte säga hur mycket du kan tjäna på detta, eftersom att det beror på hur mycket saker du säljer, och hur mycket dem är värda.

Starta en bloggstarta en blogg

Ett annat enkelt sätt att tjäna pengar på kan vara att starta en blogg. Ifall du har en massa intressanta historier att berätta kan du posta dem på din blogg, och få betalt via annonser. När din blogg växer och blir stor, så kan du bli sponsrad. Alltså att du postar ett inlägg som är reklam för ett företag, och du får betalt för det.

Är det enkelt att starta en blogg?

Att få igång en blogg är inte jättesvårt. Du kan gratis starta en webbsida på t.e.x Wix, Webnode, blogg.se eller WordPress. Gillar du att skriva så kan bloggandet vara en bra sak för dig.

Och ifall du tänkt starta en blogg, borde du försöka lära dig mer om SEO, som gör att du rankar bättre på Google som ger dig mer trafik.

Hur mycket kan jag tjäna på en blogg?

Det beror helt på hur mycket du skriver, och hur många som klickar på dina annonser. Influencers of Sweden rekommenderar att ta minst 2000kr för ett sponsrat inlägg. Men du måste ha mycket trafik innan du kan få ett sponsrat inlägg, troligen flera månader eller årtal av skrivande.

Starta en YouTube kanaltjäna pengar youtube

Att starta en YouTube kanal är ett annat smidigt sätt att tjäna pengar online under Corona vid corona tider. Du kan börja göra som många andra YouTubers gör och börja vlogga. Tycker du om att spela? Börja gör videos om det då! Ett exempel på en gamer som lyckats väldigt bra och är duktig på vad han gör är zaitr0s. Han spelar för att han tycker att det är roligt, dessutom har han på så sätt blivit en förebild för många ensamma ungdomar.

Så genom att starta en youtube kanal kan du både tjäna pengar, ha kul och inspirera andra.

Hur då?

Att starta en YouTube kanal är enkelt, allt du behöver är ett google-konto. Ifall du vill börja göra videos så behöver du en kamera. Och nej, man måste in ha en kamera som kostar flera tusen.

Hur mycket kan jag tjäna på en YouTube kanal?

En YouTuber tjänar ungefär 20 öre per ad view. Alltså 20 öre varje gång någon ser en av annonserna i deras video. Det blir ca 200kr på 1000 views. Det är viktigt att komma ihåg att du behöver 1000 prenumeranter och 12000 visningstimmar i månaden innan du ens kan aktivera annonser på din YouTube-kanal. Innan det kommer du förmodligen inte att tjäna en krona.

Men hursomhelst, 200kr på 1000 tittare. Det blir alltså 2000kr på 10000 tittare osv. Men du kommer inte att komma till den summan över en natt, men med tiden så kommer siffrorna att stiga, även om de inte gör det på dina första 10 videos.

Vemsomhelst kan göra YouTube, men inte alla kan tjäna pengar av det. Det gäller att ha en bra ide, vara dedikerad och att ladda upp ofta. Att ladda upp flera gånger om dagen är för mycket, men några gånger i veckan är perfekt. Du kan göra en video om roliga klipp, jakt eller vad som helst. Det viktiga är att du fångar tittarnas uppmärksamhet.

Fiverrtjäna pengar corona fiverr

Fiverr är en plats där du kan sälja dina tjänster. Är du duktig på att programmera? Lär ut det till andra eller gör program åt andra. Kanske du är väldigt duktig på matte? Då kan du lära ut matte på Fiverr. Man kan sälja alla tjänster som går att tänka sig på Fiverr, allt man behöver göra är att starta ett så kallat gig.

Så gör man

Det här behöver du:

 • Ett mobilnummer
 • Någonting som du är riktigt bra på

Och det är allt, använd mobilnumret för att göra ett konto, och gör ett gig om någonting som du är riktigt bra på.

Hur mycket kan jag tjäna på Fiverr?

Det finns egentligen ingen gräns på hur mycket du kan tjäna där, du kan sälja dina gig för 5 dollar eller 500 dollar, det är helt och hållet ditt eget val.

Och det är så man tjänar pengar under coronatidertjäna pengar corona

Hoppas att denna guide var till någon hjälp, det bästa tippset är förmodligen att börja tjäna pengar på Fiverr, ifall du har något som du vet att du är väldigt bra på så borde du lära ut det till andra i utbyte mot en slant. Och medans du väntar på att någon ska köpa ditt gig, så kan du fylla i enkäter eller göra captchas.

Lycka till, glöm inte att sprita händerna!

Glöm inte att jämföra billigaste försäkringar!

Skribent & grundare av FörsäkraMig.se.