Försvåra för tjuven när du är utomlands

Försvåra för tjuven innan du åker till utlandet! Jag hoppas att du har tänkt på att ha en giltig hemförsäkring, för att spara pengar ifall du skulle få besök av tjuven?

Om inte så kan du via Försäkramig.se enkelt jämföra för att hitta billigaste försäkringar

Tips för att försvåra för tjuven!försvåra för tjuven när du är utomlands

  • Posta inte på sociala medior att du ska bort.
  • Du bör inte släcka alla lampor, ha en eller två tända i fönstret.
  • Lämna gärna något framme på t.e.x bordet.
  • Göm inte en nyckel under mattan eller bron.
  • Starta en grannsamverkan.

Gömmer du dina värdesaker?

Du bör inte gömma saker i byrålådan, men ifall du måste ska du inte låsa den. Varför? Det tar två sekunder att bryta upp en byrålåda. Det kommer att kosta pengar att laga (eller byta ut) lådan, därför är det billigare att bara inte låsa den.

Istället bör du försvara saker i ett säkert kassaskåp, det kommer tjuven att ha svårt att få upp, så länge han inte har med sig sprängdeg 😉

Sist men inte minst, lägg aldrig nycklar och värdesaker precis innanför dörren, även om du är hemma. Häng heller dyra jackor och märkeskläder i hallen. Varför? Ifall tjuven lyckas få upp dörren när du inte mer hemma, kan han plocka på sig grejerna och springa därifrån, enklaste brottet någonsin.

Men om du är hemma då? Då kan tjuven bara öppna dörren, utan att bryta upp den, ta sakerna och springa. Och DET är det enklaste brottet någonsin.

Vad bör du göra för att förhindra inbrott när du ska resa bort?

För att förhindra inbrott medans du är borta bör du skaffa ett larm, då kan securitas komma ifall någon skulle bryta sig in i din bostad.

Du bör även skaffa ett certifierat lås på fönster, dörrar och altandörrar. Det här gör det svårare för tjuven att bryta upp låsen.

Teckna en hemförsäkring. Ifall någon bryter sig in i din bostad kan du få pengar utbetalda från din hemförsäkring. Det här är ett måste om du ska ut och resa.

Nu, till det absolut sista tipset. Lås dörren efter dig. Det här låter som en självklarhet för många, men det är inte svårt att glömma det då och då. Om du tänker efter lovar jag att du kan komma på någon gång du glömt att låsa dörren, och behövt gå tillbaka och göra det.

(Du bör också försvåra för tjuven när du är hemma genom att låsa dörren)

Glöm inte att läsa vår guide om hur man får en bra semester och hur man kan tjäna pengar online!