Glasögon hemförsäkring – så täcks glasögonen

glasögon hemförsäkring

Glasögon hemförsäkring – hur täcks det egentligen? I de flesta fall så täcker din hemförsäkring förlorade eller trasiga glasögon. Dock så kan du inte vara helt säker på att din hemförsäkring täcker skador / förlorade glasögon då det beror på vilken försäkring du har.

Visste du att omkring 25% av sveriges befolkning behöver glasögon? Med den statistiken så kan man tänka att täckning för glasögon alltid borde ingå i en hemförsäkring, och i många fall så är det som sagt så. Men ibland kan det vara så att dina trasiga eller borttappade glasögon inte täcks av din hemförsäkring.

Med detta i åtanke så bör du alltid kontakta ditt försäkringsbolag för att snabbt veta om dina glasögon täcks av din hemförsäkring, eller om du måste teckna en separat glasögonförsäkring. Tänk på att det alltid kan vara smart att se över din hemförsäkring för att se om det finns en bättre ute på marknaden. Det är smidigt att du jämför hemförsäkring här på FörsäkraMig för att snabbt kunna se vad som täcks och därefter kunna göra en bedömning om vad som är rätt för dig.

Ingår glasögon i hemförsäkring?

Oftast så ingår skydd för glasögon i hemförsäkringen. Det beror på vilket försäkringsbolag du har tecknat hos och vilken typ av hemförsäkring du har, men generellt brukar man säga att skador på eller borttappade glasögon täcks av hemförsäkringen. Försäkringsbolagen ger dig ofta olika typer av täckning för glasögon beroende på vilken försäkring du tecknat. En billigare försäkring ger t.ex kanske bara ersättning för stulna glasögon, medan en dyrare kanske också ersätter för skador på dem.

Borttappade glasögon hemförsäkring

Vid borttappade glasögon så räcker oftast hemförsäkringen, då det de flesta gångerna ingår allriskförsäkring, drulleförsäkring eller otursskydd. Försäkringar såsom Hedvig, Gofido och Sensor Försäkring har redan drulleförsäkring inlagt i deras hemförsäkring, och du behöver därför inte teckna det som en tilläggsförsäkring.

Ofta säger man att en drulleförsäkring innebär att du kan få ersättning för sånt som händer när du har en dålig dag. Till exempel att du tappar mobilen i toaletten eller glömmer den på tåget. Alltså kan man säga att din allriskförsäkring hjälper till att ersätta vid plötsliga och oförutsedda händelser.

Trasiga glasögon hemförsäkring

Om du har sönder dina glasögon så gäller oftast ungefär samma sak som ifall du tappar bort dem. Alltså räcker oftast hemförsäkringen, förutsatt att du har allriskförsäkring i din hemförsäkring. Om du inte redan har det så går det alltid att teckna som tilläggsförsäkring. Kom dock ihåg att din hemförsäkring kommer att bli lite dyrare om du tecknar tilläggsförsäkringar.

Vilka försäkringsbolag täcker glasögon?

Precis som i alla andra situationer så har olika försäkringsbolag har olika policys. Till exempel så kan vissa försäkringsbolag ha olika regler är det gäller andrahandsuthyrning eller täckning för trasig barnvagn. Därför täcker inte heller alla försäkringsbolag glasögon i deras hemförsäkring. Nedanför finns en lista på vilka försäkringsbolag som täcker det*:

* Du kan alltid teckna drulle som tilläggsförsäkring så ingår täckning för glasögon.

Försäkringsbolag som täcker glasögon i hemförsäkring:

  • Hedvig
  • Gofido
  • Sensor Försäkring
  • Evoli
  • ICA Försäkring

Självrisk glasögon

Vilken självrisk du betalar för att få ersättning på dina glasögon varierar beroende på vilket försäkringsbolag du har hemförsäkringen hos. Men den självrisken du kommer att få betala är den som är på din drulleförsäkring / allriskförsäkring. Självrisk för drulleförsäkring är i snitt 1 500 kr.

Skribent & grundare av FörsäkraMig.se.