JÄMFÖR BILFÖRSÄKRING – EVOLI BILFÖRSÄKRING

EVOLI BILFÖRSÄKRING

Evoli bilförsäkring siktar på att vara den rätta försäkringen för dig som inte råkar ut för olyckor så ofta, och därför vill betala en så låg premie som möjligt. De har högre självrisker än övriga branschen men siktar på att ha bättre priser än sina konkurrenter. Alltid helt utan bindningstider.

Premium för lägre självrisk

Smarta tillval

3,1 av 5 på TrustPilot

evoli logo

Hur fungerar Evoli bilförsäkring?

Evoli skräddarsyr priset på din bilförsäkring för just dig, så att du ska få ett så rättvist och billigt pris som möjligt. Hos Evoli så kommer du även att få en betydligt lägre premie än hos övriga försäkringsbolag, då de istället har högre självrisker. Alltså är Evoli en utmärkt bilförsäkring för dig som inte råkar ut för olyckor så ofta.

Evoli använder en drös av olika parametrar när de beräknar prisförslaget på din bilförsäkring, precis som alla andra försäkringsbolag. Parametrarna som Evoli använder sig av innefattar:

Bilmärke, typ och årsmodell

Olika bilar kostar olika mycket att reparera skador på beroende på vilken bil det är och hur gammal bilen är.

Helt enkelt: desto nyare och dyrare din bil är, desto mer kommer din bilförsäkring att kosta. Alltså speglas priset för din bilförsäkring mycket i priset för din bil.

Körsträcka

Ju längre du kör din bil, ju större risk är det att du råkar ut för en olycka. Därför får du en billigare bilförsäkring desto färre mil du kör varje år. Men kom ihåg att alltid vara ärlig mot försäkringsbolaget då du anger körsträckan för att undvika komplikationer i framtiden.

Vad händer om man ljuger om körsträcka?

Om du ”ljuger” om din körsträcka eller helt enkelt kör längre än du angav när du tecknade bilförsäkringen så kan det bli komplikationer om du råkar ut för en olycka. Då kan bli mycket krångligare att få ersättning från försäkringsbolaget.

Område

Vart du bor spelar stor roll för priset på din bilförsäkring. Olika områden är mer eller mindre olycksdrabbade. Till exempel så kommer du som bor ute på landet oftast få en billigare premie på din försäkring än någon som bor inne i storstaden.

Förarens ålder

Hur gammal du är spelar även roll för hur mycket din bilförsäkring kostar. En äldre och mer erfaren förare drabbas oftast för mindre olyckor än den motsatta.

Typ av försäkring

Vilken typ av bilförsäkring och vilka tillägg du väljer (trafik-, halv-, helförsäkring) spelar störst roll när det kommer till priset på din försäkring. På en helförsäkring från Evoli, så väljer du helt själv vilken självrisk du vill ha för vagnskada, vilket därefter styr priset. Många andra försäkringsbolag, som exempelvis OKQ8 bilförsäkring har fasta självrisker.

evoli skärmavbild
Skärmavbild från Evoli.se

Självrisk Evoli Bilförsäkring

PremiumStandard
Trafik1 000 kr2 000 kr
Stöld1 500 kr4 000 kr
Brand1 500 kr4 000 kr
Bärgning1 500 kr2 000 kr
Motor1 500 kr / 4 000 kr4 000 kr/8 000 kr
Glas – byta ruta1 500 kr40 % av kostnaden
Glas – laga ruta0 kr 0 kr
Rättsskydd25 % av kostnaden25 % av kostnaden
Vagnskada4 000 kr4 000 kr

Evoli Bilförsäkring Omdöme

Evoli har fått ett gott omdöme av sina kunder och av att döma på recensionerna så finns det ingenting att varna för hos Evoli. På TrustPilot så har Evoli fått ett omdöme på 3,6 av 5, på Reco har de fått 4,5 av 5 och här på FörsäkraMig har vi valt att ge Evoli 4 av 5 stjärnor.

Fördelar

  • Premium för en lägre självrisk
  • Låg premie
  • Många, smarta tillval

Om Evoli

evoli AB
Org: 559180-0445
Mail: info@evoli.se
Tel: 0660-66 06 66
Chatt: Människa
Hemsida: Besök
Registreringsår: 2018
Läs mer här

Nackdelar

  • Hög självrisk

Vanliga frågor om Evoli Bilförsäkring