Jämför hemförsäkring

Hitta billigaste hemförsäkring och teckna försäkring till direkt till ditt hus eller hem. Du kan även jämföra försäkringar för allt inom villaförsäkring.

Nyhet – ny hemförsäkring

I samarbete med Gofido kan vi nu erbjuda den ”smarta” hemförsäkringen. Du betalar inga onödiga kostnader, utan enbart för det du vill försäkra i hemmet.

Allt du äger och har inför inte en villa- eller hemförsäkring. Det finns olika försäkringar för olika ändamål. Du försäkrar till exempel inte bilen i en hemförsäkring utan få krävs en separat bilförsäkring och har du hund då måste du teckna en hundförsäkring.

I en försäkring för villa så ingår bland annat ersättning för ifall du skulle råka ut för inbrott i bostaden, stöld och skadegörelsen. Om huset eller dess innehåll, vilket kallas lösöre, skulle få sänder eller brinna upp så omfattas även det av villaförsäkringen.

Villaförsäkring

En hemförsäkring skyddar din bostad, dig själv och dina ägodelar. Det finns olika typer av hemförsäkringar eller villaförsäkringar att välja på såsom

  • Villaförsäkring
  • Hyresrättsförsäkring
  • Fritidshusförsäkring
  • Studentförsäkring
  • Bostadsrättsförsäkring
  • Gårdsförsäkring

Beroende på vilket försäkringsbolag du väljer så kan det även ingå ersättningsskydd mot bostadsohyra, snösmältning, reseförsäkring, överfallsskydd, kristerapi och rättsskydd. Vi förklarar dessa termer närmare längre ner på sidan.

Tilläggsförsäkring till Hem/Villaförsäkring

Utöver det som normalt ingår i hemförsäkringen för villa så går det att utöka villaförsäkringen med tilläggsförsäkringar som exempelvis drulleförsäkring för lös egendom, utökad byggnadsförsäkring, utökad reseförsäkring och småbåtsförsäkring. Har du t.e.x airsoftvapen eller luftvapen hemma, bör du kolla upp om detta ingår i hemförsäkringen, eller kräver tillägg.

Med till exempel utökad försäkring med drulleförsäkring för lös egendom får du ersättning om du tappar ner och kraschar datorn eller mobilen. Detta skydd ingår annars inte normalt i din standardförsäkring. (Det går även att teckna en separat försäkring för elektronikprylar i samband med att du köper produkten i butik).

Elektronikkedjorna brukar ofta fråga ifall att om du, genom den, vill teckna en försäkring på mobilen eller suftplattan, etc. Det är inte alltid bäst att göra det, eftersom att samma villkor många gånger redan kan ingå i din befintliga hemförsäkring.

Försäkramig.se

Se till att skaffa en hem/villaförsäkring så du slipper låna pengar ifall att en olycka skulle ske. 

Senast redigerat den april 18, 2023 av Max Söderberg