Jämför hemförsäkring

Hitta billigaste hus, jämför hemförsäkring och teckna direkt. Jämför för att hitta billigaste försäkringar inom villaförsäkring.

Allt du äger och har ingår inte i en hem eller villaförsäkring. Det finns olika försäkringar för olika ändamål. Du försäkrar till exempel bilen med en bilförsäkring och hunden med hundförsäkring. I försäkring för villa ingår bland annat ersättning för ifall att du råkar ut för inbrott i bostaden, stöld och skadegörelse. Skulle huset eller dess innehåll gå sönder eller brinna upp, så omfattas även det av villaförsäkringen.

Just nu kan vi rekommendera Moderna Försäkringar för ditt hus och hem. Moderna försäkringar är Nordens näst största inom försäkringar.

Villaförsäkring

En hemförsäkring skyddar din bostad, dig själv och dina ägodelar. Det finns olika typer av hemförsäkringar eller villaförsäkringar att välja på såsom

  • Villaförsäkring
  • Hyresrättsförsäkring
  • Fritidshusförsäkring
  • Studentförsäkring
  • Bostadsrättsförsäkring
  • Gårdsförsäkring

Beroende på vilket försäkringsbolag du väljer så kan det även ingå ersättningsskydd mot bostadsohyra, snösmältning, reseförsäkring, överfallsskydd, kristerapi och rättsskydd. Vi förklarar dessa termer närmare längre ner på sidan.

Tilläggsförsäkring till Hem/Villaförsäkring

Utöver det som normalt ingår i hemförsäkringen för villa så går det att utöka villaförsäkringen med tilläggsförsäkringar som exempelvis drulleförsäkring för lös egendom, utökad byggnadsförsäkring, utökad reseförsäkring och småbåtsförsäkring. Har du t.e.x airsoftvapen eller luftvapen hemma, bör du kolla upp om detta ingår i hemförsäkringen, eller kräver tillägg.

Med till exempel utökad försäkring med drulleförsäkring för lös egendom får du ersättning om du tappar ner och kraschar datorn eller mobilen. Detta skydd ingår annars inte normalt i din standardförsäkring. (Det går även att teckna en separat försäkring för elektronikprylar i samband med att du köper produkten i butik).

Elektronikkedjorna brukar ofta fråga ifall att om du, genom den, vill teckna en försäkring på mobilen eller suftplattan, etc. Det är inte alltid bäst att göra det, eftersom att samma villkor många gånger redan kan ingå i din befintliga hemförsäkring.

Se till att skaffa en hem/villaförsäkring så du slipper låna pengar ifall att en olycka skulle ske. 

Äger några fordon som till exempel bil eller båt? Då kan du även jämföra bilförsäkring och hitta bästa pris på ditt fordon.

Senast redigerat den oktober 25, 2021 av Max Söderberg